joi, 16 mai 2013

Food Revolution Day, evenimentul lui Jamie Oliver, are un nou ambasador în România


Larisa Petrini, Managing Partner Saatchi&Saatchi PR, este cel mai nou ambasador pentru România al Food Revolution Day, campanie inițiată de renumitul bucătar Jamie Oliver. Ea se numără acum printre cei 300 de ambasadori din întreaga lume selectați pentru a susține alimentația sănătoasă, alaturandu-se celorlalti 4 ambasadori care exista deja in Romania.


Food Revolution Day, care anul acesta se sărbătorește la nivel internațional pe 17 mai, este ziua dedicată acțiunilor de conştientizare a beneficiilor alimentației sănătoase.
Inițiativa a fost lansată de renumitul bucătar Jamie Oliver în mai 2012 și are ca scop dezvoltarea educaţiei alimentare ca o punte pentru transformarea vieţilor a milioane de oameni din întreaga lume. Prima ediție a inclus peste 1.000 evenimente organizate de reprezentanți din 62 de state la nivel global."Sunt onorată că am fost inclusă în lista ambasadorilor lui Jamie Oliver și îmi doresc să împărtășesc cu cât mai mulți oameni principiile unui stil de viață sănătos adoptat cu mai mulți ani în urmă. Mi-am propus ca în fiecare lună să organizez cel puțin un eveniment, și pentru că sunt mamă mi-ar plăcea să ajut cât mai mulți copii să devină conștienți importanța unei alimentații sănătoase", a declarat Larisa Petrini, ambasador Food Revolution Day."Este minunat că Larisa s-a implicat în evenimentul din acest an, mai ales că intenționăm să-l organizăm mult mai bine ca în anul precedent. Imi doresc ca toată lumea căreia îi pasă de educaţia alimentară să fie cât mai unită pentru a demonstra că aceasta este o problemă foarte importantă. Copiii noştri trebuie să înveţe despre alimentația corectă încă de la o vârstă fragedă.  De asemenea, avem datoria morală să-i ajutăm și pe adulții care nu știu să gătească, dar vor să trăiască sănătos. Food Revolution Day își propune să-i facă pe oameni să înceapă să gătească sănătos cu alimente proaspete", a declarat Jamie Oliver.

Food Revolution Day și Food Revolution Ambassador Program îşi propun să colaboreze îndeaproape cu lideri din diverse domenii și cu lideri de opinie pe tot parcursul anului şi astfel să ajungă la comunităţile din întreaga lume. Evenimentele lunare organizate de aceștia şi provocările in care ei se vor implica vor face posibilă formarea unei comunități internaţionale de gurmanzi, bucătari, părinţi, profesori, companii şi activişti care să colaboreze cu persoane care au cunoştinţe în domeniu şi instrumente pentru a face alegeri sănătoase.

Despre Jamie Oliver și Food Revolution


Jamie Oliver este fondatorul şi inițiatorul programului care a inspirat milioane de oameni din întreaga lume să se alăture acestei comunități. În 2010, ca parte a show-ului Jamie’s Food Revolution difuzat de canalul TV ABC, Jamie a lucrat pentru îmbunătăţirea alimentației din școli şi a înfiinţat o bucătărie comunitară în Huntington, Virginia de Vest pentru ai învăţa pe oameni cum să gătească de la zero. Cu toate că a fost dificil la început, a primit un feedback pozitiv şi seria a doua a urmat în școlile din Los Angeles. Jamie a înfiinţat fundația Jamie Oliver Food, organizație non-profit, pentru a continua aceste evenimente în America şi în prezent inspiră oamenii  de pretutindeni să susțină alimentația sănătoasă. Food Revolution este acum o mişcare globală, care ajunge la comunităţi din întreaga lume prin intermediul unei reţele de voluntari, oferind o educaţie mai bună din punct de vedere al gătitului sănătos.

Detalii despre programul FRD pot fi vizualizate pe site-urile www.foodrevolutionday.com şi www.jamiesfoodrevolution.com.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu